Duitse oogst asperges door corona 23 procent lager

In Duitsland wordt dit jaar een oogst van 100.000 ton asperges verwacht, een reductie van ongeveer 30.000 ton in vergelijking met vorig jaar. De coronagerelateerde beperkingen liggen hieraan ten grondslag.

Duitse+oogst+asperges+door+corona+23+procent+lager
© Twan Wiermans

Volgens de Duitse Boerenbond blijven de Duitse consumenten ondanks het corona virus loyaal aan de groenten. Hoewel de gastronomie tijdelijk niet beschikbaar is, is er veel vraag naar asperges, vooral door de directe verkoop.

Aan het begin van de oogst lag de prijs ongeveer 10 procent hoger dan vorig jaar. Nu ligt de prijs van asperges ongeveer op hetzelfde niveau als vorig jaar.


22.000 hectare asperges

In Duitsland gaat het in totaal om 22.000 hectare asperges. De grootste arealen liggen in Brandenburg (3.700 hectare), Nordrhein-Westfalen (3.900 hectare) en Niedersachen (4.800 hectare). In totaal telen ongeveer 1.600 bedrijven in Duitsland asperges.

Gemiddeld verbruikt elke Duitser 1,4 kilo asperges per jaar. De mate van zelfvoorziening van Duitsland is meer dan 80 procent voor deze groenten. Bij de meeste bedrijven eindigt de aspergeoogst traditioneel op 24 juni.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -3°
  10 %
 • Zondag
  1° / -1°
  10 %
 • Maandag
  2° / -3°
  10 %
Meer weer