Gewasontwikkeling suikerbieten ligt op schema

De agrarische dienst van Suiker Unie heeft de groeipuntsdatum voor suikerbieten vastgesteld op 17 juni. Dit is in lijn met het langjarig gemiddelde.

Gewasontwikkeling+suikerbieten+ligt+op+schema
© Han Reindsen

Het stadium van de groeipuntsdatum betekent de start van de suikerproductiefase. De wortelgroei neemt vanaf dat moment lineair toe. Suiker Unie constateert dat veel bietenpercelen op dit moment na de regenperiode goed groeien.

Ook op kleipercelen trekt de gewasontwikkeling nu goed bij, meldt de agrarische dienst. Opvallend is dat na enkele maanden veel van het droogliggend zaad alsnog gekiemd is. De vastgestelde groeipuntsdatum geldt overigens voor percelen zonder opkomstproblemen.


Vertraagde opkomst

Voor de eerdere groei- en opbrengstverwachting van 13 ton per hectare heeft Suiker Unie wel een correctie van de regionaal vertraagde opkomst verwerkt. Regionaal varieert de groeipuntsdatum van 10 juni voor Zeeuws-Vlaanderen tot 25 juni voor het Noordelijk zandgebied.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  27° / 16°
  5 %
 • Donderdag
  26° / 15°
  55 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  80 %
Meer weer