Vrijstelling Closer in bieten ter bestrijding van luis

Het middel Closer is dit jaar in suikerbieten eenmaal te gebruiken om de groene perzikluis te bestrijden. Belangrijk, want in sommige gebieden is door het IRS al twee of drie keer een bladluiswaarschuwing verstuurd.

Vrijstelling+Closer+in+bieten+ter+bestrijding+van+luis
© IRS

De Staatscourant heeft op vrijdag 22 mei de vrijstelling voor het gebruik van Closer in suikerbieten gepubliceerd. Hiermee mag het middel worden ingezet ter bestrijding van luis en ter beheersing van het vergelingsvirus in suikerbieten. Deze vrijstelling is aangevraagd door Cosun in samenwerking met het IRS en de BO Akkerbouw.

De akkerbouwsector heeft Closer vorig jaar in de praktijk leren kennen als een nieuw sterk middel tegen diverse soorten luis in zowel aardappelen als in diverse soorten kool. Closer is effectief op alle soorten luis. Ook de groene perzikbladluis en de zwarte bonenluis zijn gevoelig voor Closer.


Welkome aanvulling

Gezien de hoge druk van luis dit seizoen wordt Closer gezien als een welkome aanvulling van het beperkt aantal inzetbare middelen tegen luis. Bovendien is Closer een middel dat goed past in een geïntegreerde teelt van suikerbieten. Het is veilig voor verreweg de meeste nuttige insecten die in de suikerbietenteelt voorkomen.

Bij de aanwezigheid van luis heeft Closer bij 150 milliliter of maximaal 200 milliliter per hectare een direct dodende werking. Closer is een zachte SC-formulering en kan eventueel gecombineerd worden gespoten met andere producten zoals bladmeststoffen of herbiciden. Buiten de plant is het product binnen enkele dagen volledig afgebroken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer