Royalere sloopregeling nertsenbedrijven

De regeling subsidiëring sloop- en ombouwkosten pelsdierhouderij is door het ministerie van landbouw aantrekkelijker gemaakt door de normsubsidiebedragen te verhogen.

Verder zijn er in de nieuwe regeling normbedragen voor de sloop en afvoer van de inventaris en van de omheining meegenomen. Voor de sloopregeling is 31 miljoen euro uitgetrokken. Zo is het subsidiepercentage voor sloop verhoogd van 50 procent tot 100 procent van de subsidiabele kosten.

De kosten voor de sloop van omheiningen en de inventaris worden daarbij ook als subsidiabel aangemerkt. Omdat de regeling een aantal staatsteunmaatregelen bevat, wordt deze voorgelegd aan de Europese Commissie.


Termijn langer

Om de deelname aan de regeling aantrekkelijker te maken, is de termijn voor het uitvoeren van gesubsidieerde sloop- of ombouwwerkzaamheden verlengd van een naar drie jaar. Ook wordt het eenvoudiger om de subsidie aan te vragen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  7° / 3°
  80 %
 • Donderdag
  9° / 5°
  80 %
 • Vrijdag
  10° / 6°
  20 %
Meer weer