Tijdelijk+sloopverbod+karakteristieke+schuren+Bedum
Nieuws
© Anjo de Haan

Tijdelijk sloopverbod karakteristieke schuren Bedum

De Raad van State steekt tijdelijk een stokje voor het slopen van karakteristieke schuren in Bedum. Dat blijkt uit een spoeduitspraak van de raad.

Provincie Groningen vindt dat eerst onderzocht moet worden of hergebruik van deze schuren mogelijk is. Gemeente Hogeland is het hier niet mee eens. Volgens haar is hergebruik nauwelijks realiseerbaar voor agrarische bedrijven. Bovendien heeft de provincie geen beroep ingesteld tegen een identieke regeling van de voormalige gemeente Eemsmond.


Gemeenten Eemsmond en Bedum gingen dit jaar op in gemeente Hogeland. Gemeente Hogeland wil voorkomen dat binnen de gemeente verschillende regelingen voor karakteristieke agrarische gebouwen gelden. De Raad van State wil in een bodemprocedure de regeling over karakteristieke gebouwen verder bekijken. Gemeente Hogeland ontving geen concrete sloopvoornemens van boeren uit Bedum.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  35° / 21°
  10 %
 • Dinsdag
  35° / 21°
  10 %
 • Woensdag
  33° / 21°
  10 %
Meer weer