Zaak+ruimen+nertsen+vervroegd+naar+vrijdagmiddag
Nieuws
© Pixabay

Zaak ruimen nertsen vervroegd naar vrijdagmiddag

De rechtszaak die de actiegroepen Bont voor Dieren en Animal Rights hebben aangespannen bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) over het ruimen van nertsen is vrijdagmiddag. Diverse partijen hebben aangedrongen op spoed, waardoor deze zitting is vervroegd.

Eigenlijk zou de rechtszaak dienen op maandagochtend 8 juni. Deze is op aandringen van belanghebbenden vervroegd naar vrijdagmiddag. Een woordvoerder van de rechtbank Den Haag kon nog niets zeggen over het moment van de uitspraak.


Wetenschappelijke onderbouwing

De actiegroepen hebben de zaak aangespannen omdat zij een wetenschappelijke onderbouwing van het ruimen van nertsen missen. Volgens Animal Rights en Bont voor Dieren vinden de ruimingen onder druk van politieke partijen plaats. Deze partijen willen daarmee een angstig gevoel onder de bevolking wegnemen.


Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 8°
  20 %
Meer weer