PVV Brabant wil snel elektrische afrastering tegen wolf

PVV Brabant wil dat er snel elektrische afrasteringen worden geplaatst tegen wolven. Om dat te realiseren, moet provincie Noord-Brabant werk maken van een aangenomen motie.

PVV+Brabant+wil+snel+elektrische+afrastering+tegen+wolf
© ZLTO

Provinciale Staten namen 15 mei een PVV-motie aan die oproept om contact te leggen met de wolvencommissie in Gelderland. In die provincie wordt een preventieplan opgesteld dat adviezen bevat voor de financiële ondersteuning van schapen- en geitenhouders voor het plaatsen van vaste en verplaatsbare afrasteringen die de wolf kunnen tegenhouden.


'We zijn erg blij dat de motie twee weken geleden is aangenomen, maar het is nu zaak dat de provincie met spoed werk maakt van de uitvoering ervan', verzekert PVV-woordvoerder Maikel Boon.


Onrust enorm toegenomen

'Sinds 15 mei is de urgentie enorm toegenomen, vanwege de komst van een wolf in de regio Langstraat die al tientallen schapen de kop heeft gekost en de onrust onder boeren enorm heeft doen toenemen', geeft Boon aan.

De PVV roept daarom op snel aan de slag te gaan met de aangenomen motie. 'Provincie, neem nu geen ondoordachte maatregelen die niet effectief zijn, maar ga het gesprek aan met experts en de provincie Gelderland. Zo wordt het vee van onze boeren het snelst effectief beschermd.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer