VVD Fryslân maakt werk van wolvenmeldpunt

De VVD-Statenfractie in Friesland maakt werk van het inrichten van een wolvenmeldpunt. Daar kunnen mensen laten weten of ze er eentje hebben gesignaleerd. De partij roept ook op om schades te blijven melden.

VVD+Frysl%C3%A2n+maakt+werk+van+wolvenmeldpunt
© Pixabay

De partij wil dat de provincie pro-actief handelt en aan de slag gaat om samen met de mensen uit het veld de komst van de wolf in Friesland te weren. 'De wolf die in Veenhuizen en Norg schapen doodbeet, is op nog geen 400 meter van een woning in Donkerbroek gesignaleerd', geeft VVD-woordvoerder Marten Dijkstra van natuur en landbouw aan.

Provincie Drenthe pakt met belanghebbenden de problematiek rond de wolf voortvarend op, stelt hij. 'De wolf hoort hier thuis. Daar er om de provincie geen hekwerk staat en de wolf geen provinciegrenzen kent, vinden wij ook de samenwerking met omliggende provincies belangrijk.'


Leefgebied wolf

Dat Friesland ooit tot het leefgebied van de wolf behoorde, wil niet zeggen dat dit nog steeds zo is. 'De wolf komt snel in bewoond gebied en je kunt je afvragen wat de gevolgen zijn voor landbouwhuisdieren, maar ook voor mensen', zegt Dijkstra. 'In andere delen van het land vielen wolven niet alleen schapen aan, maar inmiddels ook runderen en een veulen.'


'Het is niet gek dat mensen zich onveilig voelen, voor zichzelf, maar ook zeker voor hun dieren. Daarom geldt voor ons 'beter safe than sorry'. De wolf is een prachtig dier, maar hoort niet thuis in Friesland. Wij pleiten voor een actief beleid dat wolven weert uit onze provincie.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer