Wolf pakt schapen van hobbyboer midden in woonwijk

De wolf die recent al diverse malen schapen doodde in de omgeving van Heusden (Noord-Brabant), heeft vannacht opnieuw toegeslagen. Bijzonder is dat de wolf schapen greep van een hobbyboer wiens dieren in een woonwijk in Vlijmen staan.

Wolf+pakt+schapen+van+hobbyboer+midden+in+woonwijk
© Pixabay

Voor het eerst zijn beelden van de aanvallende wolf vastgelegd op een bewakingscamera. ZLTO noemt het een 'beangstigend unicum' dat de wolf dwars door een woonwijk is gelopen om de schapen van de hobbyboer te pakken. Het perceel waar de schapen stonden, is vanuit de polder rond Hedikhuizen alleen bereikbaar via woonwijken.
In totaal werden drie schapen en vijf lammeren gepakt bij de particulier in Vlijmen. De teller van het aantal door de zwervende wolf gedode schapen rond Vlijmen en Heusden staat daardoor op 58. 'Dit kan echt niet, deze wolf moet weg', zegt Saskia Duives-Cahuzak, voorzitter van de vakgroep schapenhouderij van LTO.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer