Zuidlaardermarkt afgelast vanwege coronavirus

De Zuidlaardermarkt die op 20 oktober zou worden gehouden, is afgelast. Dat heeft gemeente Tynaarlo besloten. De Zuidlaardermarkt is de grootste paardenmarkt van Europa.

Zuidlaardermarkt+afgelast+vanwege+coronavirus
© Jacob Melissen

De gemeente verwacht dat het evenement vanwege de coronamaatregelen in oktober niet gehouden kan worden. Volgens het ministerie van VWS kunnen evenementen, zoals de Zuidlaardermarkt, pas weer plaatsvinden als er een vaccin is. Het is niet ondenkbaar dat dit er pas volgend jaar is.

Als de Zuidlaardermarkt al zou mogen plaatsvinden, dan zou de 1,5 meterrichtlijn gelden. 'We kunnen die maatregel onmogelijk handhaven', geeft burgemeester Marcel Thijsen aan. 'Er komen tienduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland op de markt af en we houden rekening met extra veel belangstelling.'


Jubileumeditie

De Zuidlaardermarkt wordt namelijk voor de 820ste keer gehouden en beleeft daarmee een jubileumeditie.Het zou daarnaast een van de eerste grote evenementen in het Noorden na 1 september zijn. De dag waarop een verruiming van de ingestelde regels volgt.

De afgelasting geldt voor de paardenmarkt, warenmarkt, landbouwbeurs en de feesttent op het Rabo-brinkje. Voor de overige activiteiten, zoals de vuurwerkshow en de Zuidlaardermarktloop, geldt dat de organisatiecomités daar zelf nog een besluit over moeten nemen. Op een later moment wordt gekeken of de kermis tijdens de Zuidlaardermarkt wel door kan gaan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  11° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer