LTO+Pelsdierhouderij%3A+%27Vervoersverbod+ligt+voor+de+hand%27
Nieuws
© Nieuwe Oogst

LTO Pelsdierhouderij: 'Vervoersverbod ligt voor de hand'

Het vervoersverbod voor nertsen en nertsenmest dat op 28 mei is ingesteld ligt voor de hand, gelet op de situatie rond het coronavirus. Dat stelt voorzitter Martijn Pijnenburg van LTO-vakgroep Pelsdierhouderij.

Het verbod moet ervoor zorgen dat het coronavirus zich niet verder verspreidt. Het transport van nertsen vindt overigens sporadisch plaats. De meeste nertsen blijven op hetzelfde bedrijf.

Nertsenhouders en verzorgers worden verder met klem geadviseerd om bij corona-achtige klachten direct contact op te nemen met de GGD en zich te laten testen. Daarbij luidt het advies om niet in de stal te komen totdat de test negatief blijkt. Bij een besmetting volgt verder onderzoek.


De screening van nertsenbedrijven op corona is begin deze week gestart. Volgens Pijnenburg verloopt die voorspoedig en werken alle nertsenbedrijven mee. 'De nertsenhouder is zelf ook toe aan duidelijkheid.'

Weer

 • Donderdag
  10° / 0°
  10 %
 • Vrijdag
  11° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer