Slachterij Vion in Apeldoorn per direct dicht

Update - Een slachterij van vleesverwerker Vion is woensdag op last van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland gesloten. Aanleiding was het vervoer van medewerkers in te volle personenbusjes.

De politie signaleerde woensdagochtend in totaal achttien busjes met arbeidsmigranten, waarbij de inzittenden onderling niet voldoende afstand hielden. De poltie sloot vervolgens het terrein van de slachterij af. De vestiging in Apeldoorn heeft 531 medewerkers. Zij werden vervolgens geregistreerd. Tijdens een persconferentie zei burgemeester Ton Heerts, tevens voorzitter van de VNOG, dat de busjes medewerkers aanvoerden uit Nederland en Duitsland.

Heerts zei te hebben ingegrepen omdat de directie van VION zich niet aan de afspraak heeft gehouden om toe te zien op veilig vervoer voor zijn werknemers. “Gisteren nog hadden we er vertrouwen in dat de VION zich aan alle afspraken zou houden. Ik heb toen aangegeven dat het vertrouwen duurt zolang VION zich aan de afspraken houdt. Dat is op dit moment niet het geval.'


Met de registratie van de medewerkers wil de VNOG controleren of er in Apeldoorn ook medewerkers van de gesloten Vion-slachterij in Groenlo aan de slag wilden gaan. Deze zouden zich dan ontrokken hebben aan de quarantainemaatregelen waaraan zij moeten voldoen na de besmettingsgevallen in Groenlo.

Opmerkelijk is dat het tweede incident bij Vion plaatsvindt een dag nadat de vleesverwerkers afspraken hebben gemaakt met minister Carola Schouten (LNV) over het beter toepassen van de coronamaatregelen in slachterijen..

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  16° / 8°
  20 %
 • Maandag
  14° / 9°
  95 %
 • Dinsdag
  13° / 8°
  70 %
Meer weer