SP+vraagt+uitleg+over+corona+in+slachthuizen
Nieuws
© Twan Wiermans

SP vraagt uitleg over corona in slachthuizen

Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en landbouwminister Carola Schouten moeten opheldering geven over de coronauitbraak bij de slachterij van Vion in Groenlo. SP-Kamerleden Jasper van Dijk en Frank Futselaar hebben hierom gevraagd.

De Kamerleden willen onder meer weten of de werknemers daadwerkelijk moesten doorwerken toen er sprake was van een coronauitbraak. Verder vragen de Kamerleden van de bewindslieden of zij de positie van arbeidsmigranten beter willen beschermen.


Ook willen Van Dijk en Futselaar weten of het klopt dat het slachthuis is gesloten omdat de NVWA de dierenartsen terugtrok vanwege besmettingsgevaar. Ze erkennen dat de gang van zaken bij hen het beeld oproept dat aan het leven van een arbeidsmigrant in Nederland kennelijk minder waarde wordt gehecht dan aan het leven van een dierenarts.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  9° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  10° / 8°
  95 %
 • Donderdag
  6° / 2°
  70 %
Meer weer