Zorgpersoneel+krijgt+frites+van+aardappelverwerkers
Nieuws
© Benefriet

Zorgpersoneel krijgt frites van aardappelverwerkers

De fritesfabrikanten Lamb Weston/Meijer en Farm Frites delen deze week frites uit aan medewerkers van het Amphia-ziekenhuis in Breda en het Ikazia-ziekenhuis in Rotterdam.

Farm Frites leverde op 14 april 120 kilo frites aan het Ikazia-ziekenhuis in Rotterdam. Morgen verwacht Lamb Weston/Meijer circa drieduizend medewerkers van het Amphia-ziekenhuis in Breda te trakteren op bevroren frites na afloop van hun dienst, vanaf 7 uur 's ochtends.

Beide acties zijn onderdeel van de Benefrietactie, een campagne die erop gericht is het overschot aan fritesaardappelen terug te dringen. Tijdens deze actie worden consumenten gevraagd om frites te eten of ze te trakteren. Om het goede voorbeeld te geven, zijn er de hele maand april verschillende uitdeelacties vanuit de aardappelsector, maar ook daarbuiten.

Zo waren er afgelopen week diverse lokale initiatieven waardoor medewerkers van verpleeghuizen, scholen en gemeenten frites konden eten. Naast het beperken van het aardappeloverschot, wil de fritesindustrie hiermee tijdens de coronacrisis medewerkers uit vitale sectoren een hart onder de riem steken.

Frites eten en uitdelen

De Benefrietactie is tot stand gekomen door een samenwerking tussen BO Akkerbouw en ontwerpbureau Doordacht. De komende weken blijven de partijen mensen oproepen om meer frites te eten en uit te delen.

Deelnemers en sympathisanten kunnen de actie volgen op sociale media via #benefrietjes.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  17° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer