Oproep om meer frites te eten

De Benefrietactie roept Nederlanders op om meer aardappelen te eten en meer op frites te trakteren, dit op intiatief van BO Akkerbouw en ontwerpbureau Doordacht.

Oproep+om+meer+frites+te+eten
© Twan Wiermans

De actie moet bijdragen om de forse afname van de aardappelconsumptie als gevolg van de coronacrisis een halt toe te roepen. BO Akkerbouw en Doordacht dopen daarom de maand april om tot aardappelmaand met als doel om Nederlanders lekker veel aardappelen te laten eten en af en toe een frietje.

De consequentie van de coronacrisis is dat de aardappelketen een overschot verwacht van 1 miljoen ton fritesaardappelen. Volgens de initiatiefnemers van de Benefrietactie raken door dit overschot alle bedrijven in de aardappelketen in de knel. De oproep tot meer consumeren van aardappelproductie moet grootschalige voedselverspilling tegengaan.


Hart onder de riem

Bovendien biedt dit voor vitale sectoren de mogelijkheid om elkaar te steunen en een hart onder de riem te stekken, stellen BO Akkerbouw en Doordacht. De aardappelsector gaat daarom in april op alle woensdagen zelf mensen met cruciale beroepen trakteren op frites als smaakvolle blijk van waardering. Elke woensdag geldt daarom voorlopig als zogeheten ‘Benefrietdag’.

Verder wordt de oproep gedaan aan alle Nederland om een ander te verrassen met een frietje. Iedereen die meedoet aan de Benefrietactie kan zijn of haar moment delen op sociale media via #Benefrietjes. Om ervoor te zorgen dat de uitgifte van de frietjes op een verantwoorde manier verloopt, roept de actie mensen op om de richtlijnen van RIVM op te volgen.

Daarbij past de slogan: ‘Houd afstand aardappeleter, minimaal anderhalve meter.’ Meer informatie over de Benefrietactie is te vinden op de website: www.benefrietjes.nl.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  20 %
 • Zaterdag
  9° / 5°
  60 %
Meer weer