Groente uit de muur trekken groot succes

Steeds meer consumenten hebben de afgelopen weken de weg naar boerderijwinkels en verkoopautomaten gevonden. Ook naar het Vlintengewas in het Drentse Valthe.

Sandra Klasens ziet het aantal klanten bij haar automaat vol groente en fruit enorm groeien. 'Mensen mijden toch liever zoveel mogelijk de supermarkt. En in combinatie met het mooie weer is het dan een fijn uitje om even op de fiets te springen voor uien, bloemkool en appels.'

Sinds kort heeft Klasens de beschikking over een tweede automaat met fruit. 'Het loopt nog niet helemaal zoals ik wil, want ik heb nog geen tijd gehad om een effectief systeem te bedenken qua inhoud van de vakken. Ik ben nu vooral druk met het steeds weer bijvullen. Of mensen helpen met het contactloos betalen bij de automaat.'

De Drentse boerin weet zeker dat de verkoop via automaten bij boerderijen ook na de crisis blijft bestaan. 'Ik denk dat mensen de smaak te pakken hebben en dat ze graag boeren willen steunen op deze manier.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 15°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
 • Woensdag
  17° / 13°
  20 %
Meer weer