Drukke tijden voor landwinkels

Het is een drukte van belang bij landwinkels in Nederland. Door de coronacrisis kiezen steeds meer mensen ervoor om hun producten lokaal te kopen. Bij Landwinkel Valenkamp in Rosmalen is vooral één product heel populair. 'Broccoli, want daar zit veel vitamine C in', zegt Kim Valenkamp.

'Normaal verkoop ik twintig broccoli's per week en nu twintig per dag', vervolgt Valenkamp. En dat is niet toevallig. 'Ik heb er een papiertje bij geplaatst waar dat opstaat. In Broccoli en spinazie zit veel vitamine C. Tip van de dag', grinnikt ze.

Vooral producten waarmee mensen de crisis door kunnen komen, zijn populair. 'Heel veel kiwi's, sinaasappels, citroen en gember om zelf thee te zetten. En onze eigen honing is bijna op. Dat is goed voor de keel. Je ziet gewoon dat de mensen terugkomen, omdat ze heel graag willen dat wij blijven bestaan', stelt de landwinkeleigenaar.

Lege schappen kennen ze niet bij Landwinkel Valenkamp. Als iets op is, wordt het snel weer aangevuld. 'We kopen heel veel bij ondernemers uit de buurt. De zuivel is bijna op en mijn man is nu naar de ondernemer om zuivel te halen. Dus morgenvroeg is alles weer aangevuld', laat Valenkamp weten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
Meer weer