Landwinkel: 'Geen AH-taferelen, wel stuk drukker'

De vestigingen van Landwinkel zien momenteel meer klanten in de winkel, maar volgens voorzitter Wessel van Olst van de coöperatie blijven 'Albert Heijn-taferelen' vooralsnog uit.

Landwinkel%3A+%27Geen+AH%2Dtaferelen%2C+wel+stuk+drukker%27
© Johan Wissink

Van Olst heeft zelf een Landwinkel in het Gelderse Ressen en is gewoon open, ondanks de coronacrisis. 'Wat we binnen de coöperatie zien, is dat alle winkels volgens mij gewoon open zijn. Ik ken geen verhalen over winkels die dicht blijven door ziekte', aldus Van Olst.

Het is een stuk drukker dan normaal in de negentig Landwinkels. Er is vooral meer vraag naar basisproducten als conserven, aardappelen, eieren, vlees en groente. 'Die lopen een stuk harder dan normaal, maar we hebben hier geen Albert Heijn-taferelen. Bovendien is de aanlevering prima op orde', zegt de voorzitter van de Landwinkel Coöperatie. 'Veel van onze producten komen van de eigen boerderij of uit de regio, dus we kunnen gelukkig snel schakelen. Voor de rest levert de coöperatie één keer per week. Daar lijkt vooralsnog ook alles op voorraad.'

Solidariteit

Van Olst heeft vooralsnog geen plannen om ook boodschappen te gaan thuisbezorgen. Dat heeft volgens hem geen toegevoegde waarde, met dank aan de solidariteit die hij waarneemt. 'Je ziet dat mensen boodschappen meenemen voor familie en buren. Er ontstaan daarnaast veel initiatieven via bijvoorbeeld appgroepen. Dat is allemaal zo te organiseren. Overigens hebben we in ons klantenbestand wel wat oudere mensen waar we normaal ook op verzoek bezorgen en dat blijven we doen.'

De levering van streekproducten aan bedrijven ligt wel helemaal plat. Het zorgt bij de voorzitter van de Landwinkel Coöperatie in ieder geval niet voor restvoorraden die hij niet kwijt kan. 'Het wordt gecompenseerd door verkopen in de winkel. Hier hebben we vooralsnog dus weinig problemen, maar ik maak me wel zorgen over de Landwinkels die de combinatie met horeca hebben. Die hebben nu een groot probleem.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer