Brabant steunt aanleg emissiearme vloer jongvee

Provincie Noord-Brabant steunt twee melkveehouders bij het aanpassen van hun jongveestal. Het project heeft als doel om meer inzicht te krijgen in de hygiëne, het gedrag en de diergezondheid.

Brabant+steunt+aanleg+emissiearme+vloer+jongvee
© Provincie Noord-Brabant

Veehouders hebben vragen over de toepasbaarheid van emissiearme vloeren bij jongvee, geeft de provincie aan. In het project wordt een Meadowfloor toegepast bij diverse leeftijdsgroepen jongvee: 3-6 maanden, 6-12 maanden en 12-24 maanden.

Twee melkveehouders krijgen nu een provinciale subsidie voor de aanleg van en onderzoek naar de emissiearme vloeren. Het gaat respectievelijk om 84.000 en 6.000 euro, waarbij het bij het tweede bedrijf gaat om een aanvulling op een eerdere subsidie van Noord-Brabant.

Meadowfloor

De vloersystemen verminderen de ammoniakemissie bij de bron. Dat zorgt voor minder uitstoot naar de omgeving en zorgt ook voor een beter stalklimaat, stelt de provincie. De Meadowfloor draagt bij aan een beter dierenwelzijn, een betere diergezondheid en een langere levensduur van de dieren.

De provincie stimuleert innovaties in stalsystemen, zodat alle boeren in Noord-Brabant keuzemogelijkheden hebben om hun bedrijf te verduurzamen. De provincie werkt voor stalinnovaties nauw samen met de Taskforce van FME, ZLTO en VNO-NCW Brabant-Zeeland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  29° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer