FloraHolland+rondt+omarmde+pilot+TomorrowPlant+af
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland rondt omarmde pilot TomorrowPlant af

Royal FloraHolland heeft de pilot TomorrowPlant afgerond. Daarbij staat het geveilde product nog op de kwekerij. Hoewel de resultaten wisselend waren, werd het initiatief door kwekers en kopers omarmd.

Bij TomorrowPlant krijgt de koper het geveilde product gegarandeerd de volgende dag geleverd, rechtstreeks vanaf de tuin. Eind 2019 startte FloraHolland met deze pilot en inmiddels zijn er voldoende inzichten. De pilot is daarom op 10 maart gestopt.

FloraHolland startte de pilot, omdat kopers een breder assortiment willen. Kopers krijgen met TomorrowPlant toegang tot een exclusief assortiment met producten die nooit eerder voor de klok zijn aangevoerd. Kwekers lopen hierdoor geen enkel risico.

Ophoudprijs

Voorheen leverden kwekers deze producten niet tot zelden via de klok, omdat de (gewenste) prijs mogelijk niet werd gehaald. Door de komst van TomorrowPlant is dit veranderd. De kweker geeft een ophoudprijs mee en onder die prijs wordt het product niet verkocht. Vanwege het Vandaag-voor-Morgen-principe hoeft de kweker een onverkocht product niet aan te voeren.

Sinds 28 januari werd op dinsdag op klok 14 in Aalsmeer wekelijks een aparte veilgroep toegevoegd. De eerste resultaten lieten zien dat de prijsstelling marktconform bleek, maar slechts 24 procent van het aanbod werd verkocht. De omzet was wisselend en ook werd het 'Vandaag-voor-Morgen'-principe niet altijd gewaardeerd.

Tevredenheid

Hoewel de resultaten wisselend waren, werd het initiatief door zowel kwekers als kopers omarmd. Een cactuskweker vindt het jammer dat de pilot nu al stopt. 'Het liep naar tevredenheid, al liep de laatste weken de verkoop wel iets terug. Ik hoop dat er een vervolg komt.'

Een inkoper geeft aan: 'Wij brengen elke maandagavond TomorrowPlant onder de aandacht bij onze klanten. De response is nog mondjesmaat, maar sinds de uitbreiding in het lagere prijssegment krijgen wij wat meer feedback. Doorgaan met dit initiatief dus en het assortiment verder uitbreiden'. Binnenkort volgt een verdere evaluatie van de pilot. De uitkomsten worden meegenomen in de uitrol van Landelijk Veilen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -3°
  30 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  20 %
 • Woensdag
  6° / 4°
  10 %
Meer weer