FloraHolland+harmoniseert+veilgroepen+planten
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland harmoniseert veilgroepen planten

FloraHolland gaat de veilgroepen planten in Naaldwijk en Aalsmeer dit jaar gefaseerd gelijk trekken. De veiling begint met de veilgroepen voor outdoorproducten.

Dit gebeurt om de werkwijze voor aanvoerders te vereenvoudigen en de herkenbaarheid voor inkopers via Kopen op Afstand (KOA) te vergroten. In Naaldwijk en Aalsmeer krijgen alle groepen een nieuw groepsnummer en sommige krijgen ook een andere naam. Een aantal veilgroepen wordt opgeheven en er worden nieuwe groepen gemaakt.

De veilgroepen krijgen zoveel mogelijk de naam van de productgroep, zoals bij de VBN-indeling. Afhankelijk van de grootte van de aanvoer kunnen veilgroepen worden samengevoegd of opgesplitst, meestal aan de hand van de potmaat. P-17 voor alles kleiner dan potmaat 17 en P17+ voor alles in potmaat 17 en groter. Op deze manier zijn er zeven jaarrond verzamelgroepen ontstaan: bloeiende kamerplanten, groene kamerplanten, bomen en heesters, vaste planten, patioplanten, bol- en knolgewassen, een- en tweejarigen.

Patioplanten

Een belangrijke verandering bij outdoorproducten zijn de veilgroepen patioplanten P-17 en P17+. Hierin worden alle producten geveild die voorheen in de groepen balkon- en terrasplanten, orangerieplanten, huis en Tuin, seizoen divers en seizoensgroep werden geveild. Verder worden de klimplanten en violen voortaan in een eigen veilgroep geveild.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  8° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  50 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  70 %
Meer weer