Ruud+Knorr+nieuwe+commercieel+directeur+FloraHolland
Nieuws
© FloraHolland

Ruud Knorr nieuwe commercieel directeur FloraHolland

Ruud Knorr is per 1 april benoemd tot commercieel directeur (CCO) van Royal FloraHolland. In deze functie is hij ook lid van het managementteam.

Fedor Hoevenaars vertrekt als CCO bij de veilingcoöperatie. Hij heeft de rol van commercieel directeur de afgelopen periode op interim-basis heeft vervuld.
Opvolger Knorr (52) heeft ruim 25 jaar ervaring in de sierteeltsector. Hij was onder meer business unit manager bij Landgard, directeur bij veiling Rhein-Maas en divisiedirecteur Retail en Plants bij Dutch Flower Group.

CEO Steven van Schilfgaarde: 'Met de komst van Ruud halen we veel kennis en ervaring op het gebied van de sierteelt in huis.' Dat geldt zowel voor de binnenlandse markt als internationaal, stelt de veilingdirecteur.

Versterken van de sierteelt

Van Schilfgaarde denkt voordeel te hebben van Knorr's ervaring aan de klantzijde, in het centrum van de sierteeltsector. 'Dat is voor ons van grote waarde bij de implementatie van de huidige strategie. En Ruud brengt in ons managementteam een nieuwe bron van kennis van de sector.'

'Ervaring aan de klantzijde bij de nieuwe commercieel directeur is voor ons van grote waarde bij de implementatie van de strategie'

Steven van Schilfgaarde, CEO van Royal FloraHolland

Knorr reageert: 'Het mooie aan de sierteelt is dat er trots en ondernemerschap aanwezig is. Royal FloraHolland neemt daarbinnen van oudsher een unieke positie in. Ik kijk ernaar uit om een bijdrage te leveren aan het versterken van de sierteelt als geheel en FloraHolland in het bijzonder.'

Digitaal ecosysteem

De nieuwe commercieel directeur ziet een uitdagende combinatie in 'de emotie die bloemen en planten met zich mee brengen en de technologie die een leidend digitaal ecosysteem mogelijk maakt'. Hij wil kansen benutten om de leidende rol van Nederland binnen de internationale sierteelt te behouden en uit te bouwen.

Vertrek Yme Pasma

Yme Pasma vertrekt per 1 mei 2020 als Chief Operations Officer (COO) bij Royal FloraHolland. Pasma heeft de afgelopen jaren de operationele performance van de veiling op orde gebracht. De doorlooptijden en eindtijden zijn hierdoor sterk verbeterd, stelt de veiling.

De komende jaren staan in het teken van het implementeren van nieuwe digitale, logistieke en financiële diensten voor de sierteeltsector. Daarmee moeten kwekers verder worden ontzorgd.

Uitrol logistieke strategie

FloraHolland wil ook het maatwerk leveren voor de inkopers, zodat zij kunnen meegroeien met de ontwikkelingen in de markt. Het bedrijf heeft inmiddels een jaaromzet van 4,65 miljard euro en telt 4.031 leden en 2.465 kopers. In 2018 zijn 12,1 miljard bloemen en planten verkocht.

Scheidend operationeel directeur Pasma heeft met zijn team de logistieke strategie voor de kwekers en kopers ontwikkeld, die de komende jaren wordt geïmplementeerd. Hij heeft er echter voor gekozen zijn carrière buiten de veilingcoöperatie voort te zetten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  5° / 0°
  10 %
 • Zondag
  4° / -1°
  20 %
 • Maandag
  4° / 0°
  40 %
Meer weer