Belgische+pluimveehouders+willen+ook+ophokplicht
Nieuws
© Ger Loeffen

Belgische pluimveehouders willen ook ophokplicht

De meeste Belgische pluimveehouders willen een ophokplicht voor pluimvee, net als in Nederland. Dat blijkt uit een enquête onder de leven van de Belgische Landsbond Pluimvee. Uit het onderzoek van de landsbond kwam naar voren dat 95,9 procent voorstander is van een ophokplicht.

De tweede uitbraak van het hoogpathogene H5N8-vogelgriepvirus in Duitsland deed Nederland beslissen om een ophokplicht in te stellen, om het risico op insleep van het virus te beperken.

Deze uitbraak vond plaats op zo'n 260 kilometer van de Belgische grens. Ondanks dat de uitbraak dichter bij België ligt dan bij Nederland, blijft België vooralsnog de boot afhouden. 'Ondanks de duidelijke wens vanuit de basis, komt een ophokplicht er vooralsnog niet', zo schrijft de landsbond in de Nieuwsbrief Pluimvee.


Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  4° / -1°
  10 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  70 %
Meer weer