Ophokplicht overschaduwt Pasen

Wij zijn weer begonnen aan de voorbereiding voor 'Zoek en raap je eigen paasei', het jaarlijkse evenement op ons bedrijf voor alle kinderen uit de omgeving.

Ophokplicht+overschaduwt+Pasen
© Peter Roek

Het is natuurlijk heel onzeker of we de kinderen toe kunnen laten op het bedrijf, aangezien de vogelgriep nog steeds heel erg aanwezig is. Als dit het geval is, dan zullen we aanpassingen moeten doorvoeren. De kinderen kunnen dan niet in de stallen kijken, bij de kippen en het sorteren. Gelukkig kan 'de paashaas' de eitjes altijd nog in de wei verstoppen en mogen de kinderen de eieren daar zoeken.

Ook gaan wij langs een aantal scholen om uitleg te geven over ons pluimveebedrijf. Voor ons is het rond Pasen dan ook een drukke tijd. Echt rust krijgen we daarna ook niet.

De kippen gaan weer weg en de stallen moeten worden schoongemaakt. We kunnen jammer genoeg niet bij onze jonge hennen kijken in verband met de ophokplicht en het bezoekverbod. Normaal gesproken bezoeken we de jonge hennen twee keer. Nu moet het telefonisch of via de voorlichter.

Normaal gesproken bezoeken we de jonge hennen twee keer, nu moet het telefonisch of via de voorlichter

In de stal die leeg wordt gemaakt gaan we ook wat aanpassingen doen aan nieuwe waterlijnen. Nu is er de mogelijkheid voor. Er zitten geen cupjes (opvangbakjes) onder de nippels, maar de nieuwe waterleiding heeft dit wel. Omdat de kip nu niet aan de snavel is behandeld, zagen we de laatste jaren dat er veel gemorst wordt met water. We denken dit op deze manier te kunnen oplossen.

En natuurlijk is dit niet het enige wat we doen. Alles wat vervangen moet worden zullen we goed aanpakken, zoals de lampen, roosters, aanvliegplateaus enzovoorts. Als dit allemaal achter de rug is en de kippen zitten erop, gaan we ook een nieuwe sorteerlijn zetten. Dat betekent dat we de hele sorteerruimte aanpassen, van de vloer tot de lampen. Alles wordt anders.

Onze oude vertrouwde Moba 100 heeft zijn beste tijd gehad. We zijn toe aan een nieuwe sorteermachine, vooral de laatste weken is er elke keer wat; lagers eruit, assen kapot. We tellen echt af tot de nieuwe machine. Hopelijk gaan we deze weer een heel lange tijd draaien zonder problemen.

Voor iedereen fijne paasdagen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 10°
  25 %
 • Zondag
  17° / 5°
  10 %
 • Maandag
  16° / 7°
  5 %
Meer weer