LTO+Noord+Utrecht%3A+%27Omgevingsvisie+is+bedreiging%27
Nieuws
© Cono Kaasmakers

LTO Noord Utrecht: 'Omgevingsvisie is bedreiging'

De conceptversie van de omgevingsvisie van de provincie Utrecht bevat elementen die bedreigend zijn voor de agrarische sector. Het toekomstperspectief van de landbouw in de provincie komt in het geding. Dat stelt voorzitter Bert van Donselaar van LTO Noord afdeling Utrecht.

Van Donselaar besprak onlangs de omgevingsvisie met lokale LTO-bestuurders. 'Deze omgevingsvisie lijkt als doel te hebben om alle plannen van de provincie op het gebied van infrastructuur en energie mogelijk te maken, wat heel bedreigend is voor de agrarische sector.'

Volgens Van Donselaar is er de afgelopen jaren veel gepraat met de provincie en is er de nodige input gegeven voor de omgevingsvisie. 'Maar daar lees ik in de conceptversie weinig van terug. Ik krijg niet de indruk dat er veel ruimte is voor input, en dat hoor ik ook vanuit gemeenten. Die gesprekken met de provincie lijken op een mooi uitgevoerd toneelstuk, dat voelt niet helemaal lekker.'

De LTO-bestuurder roept de provincie op om in de omgevingsvisie meer steun uit te spreken voor boeren die omschakelen naar kringlooplandbouw. 'Het is belangrijk dat de landbouwsector toekomstperspectief houdt. Maar zoals het er nu in staat, belemmer je de landbouw. En dus ook een duurzamere landbouw, want daar is wel ruimte voor nodig.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  14° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  30 %
 • Vrijdag
  7° / -3°
  10 %
Meer weer