ZLTO%3A+%27Handen+af+van+goede+landbouwgrond%21%27
Nieuws
© Laurens Eggen

ZLTO: 'Handen af van goede landbouwgrond!'

ZLTO reageert scherp op de plannen van provincie Noord-Brabant om de komende tien jaar 40 miljoen bomen te planten.

'Prima als er meer bomen bij komen in Brabant om de biodiversiteit te vergroten en meer CO2 op te slaan. Maar handen af van goede landbouwgrond! De druk op die grond is al groot', benadrukt ZLTO-bestuurder Hendrik Hoeksema. 'We willen met zijn allen een verduurzaming van de landbouw. Daarvoor is juist meer agrarische grond nodig.'

ZLTO wil dat er eerst gekeken wordt naar mogelijkheden om bestaande bossen te versterken binnen de huidige natuurnetwerken. Als er dan toch nieuw bos komt, dan moet dat volgens Hoeksema uitsluitend boerenbos of -natuur zijn. 'Bos en natuur aangelegd en beheerd door boeren als onderdeel van hun bedrijf en verdienmodel, zoals een productiebos of agroforestry.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zondag
  11° / 1°
  10 %
 • Maandag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer