ZLTO: 'Handen af van goede landbouwgrond!'

ZLTO reageert scherp op de plannen van provincie Noord-Brabant om de komende tien jaar 40 miljoen bomen te planten.

ZLTO%3A+%27Handen+af+van+goede+landbouwgrond%21%27
© Laurens Eggen

'Prima als er meer bomen bij komen in Brabant om de biodiversiteit te vergroten en meer CO2 op te slaan. Maar handen af van goede landbouwgrond! De druk op die grond is al groot', benadrukt ZLTO-bestuurder Hendrik Hoeksema. 'We willen met zijn allen een verduurzaming van de landbouw. Daarvoor is juist meer agrarische grond nodig.'

ZLTO wil dat er eerst gekeken wordt naar mogelijkheden om bestaande bossen te versterken binnen de huidige natuurnetwerken. Als er dan toch nieuw bos komt, dan moet dat volgens Hoeksema uitsluitend boerenbos of -natuur zijn. 'Bos en natuur aangelegd en beheerd door boeren als onderdeel van hun bedrijf en verdienmodel, zoals een productiebos of agroforestry.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
Meer weer