Brabantse+CDA+geeft+voorkeur+aan+coalitie+met+Forum
Nieuws
© Twan Wiermans

Brabantse CDA geeft voorkeur aan coalitie met Forum

Het CDA in Noord-Brabant wil met de VVD en Forum voor Democratie praten over een nieuwe coalitie voor het provinciebestuur. Dat staat in een rapport van de verkenners die onderzoek deden naar de mogelijkheden voor de toekomst, nadat het CDA de huidige coalitie had verlaten.

De christendemocraten konden zich niet vinden in het voorgenomen stikstofbeleid van het provinciebestuur en zegden in december de samenwerking met VVD, PvdA, D66 en GroenLinks op. Het CDA wil nu dat de landbouw- en natuurparagraaf wordt herschreven.


Verder wil het CDA dat de nieuwe coalitie 'recht doet aan de verkiezingsuitslag van maart 2019', toen Forum voor Democratie landelijk grote overwinningen boekte. In Noord-Brabant is Forum voor Democratie de tweede partij, achter de VVD.

Geen meerderheid

De basis moet volgens het CDA een samenwerking tussen de drie grootste partijen – VVD, Forum voor Democratie en CDA – worden. Die partijen hebben overigens nog geen meerderheid, maar zouden de 'kern' moeten vormen van een nieuw bestuur.

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer