Minderheidscoalitie Brabant wil door

Peter van der Velden en Alfred Arbouw gaan aan de slag als rapporteur om te onderzoeken hoe de minderheidscoalitie van provincie Noord-Brabant de komende drie jaar verder kan.

Minderheidscoalitie+Brabant+wil+door
© Jasper Schel

Het duo is aangesteld door de resterende coalitiefracties VVD, D66, GroenLinks en PvdA die geen meerderheid meer hebben. Dat gebeurde nadat het CDA op 13 december 2019 uit de coalitie stapte.


De huidige vier coalitiepartijen hebben besloten dat ze samen verder willen. Van der Velden (oud-burgemeester van Breda en Rosmalen) en Arbouw (Eerste Kamerlid) brengen de wensen en standpunten van de twaalf fracties in Provinciale Staten aangaande de samenwerking met Gedeputeerde Staten in kaart.

Eindverslag

De twee rapporteurs spreken eenmalig met alle twaalf fractievoorzitters en brengen eind januari verslag uit. De aanpak heeft de steun van een meerderheid van de partijen in Provinciale Staten, aldus de aankondiging door fractievoorzitter Suzanne Otters van de VVD.

De aanpak heeft de steun van een meerderheid van de partijen

In november dienden de twee CDA-gedeputeerden Marianne van der Sloot en Renze Bergsma hun ontslag in nadat hun partij zich in de discussie over de stikstofaanpak tegen het coalitiebeleid keerde. In december stapte de partij ook uit de coalitie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  24° / 10°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 12°
  10 %
 • Woensdag
  29° / 15°
  0 %
Meer weer