Machines en techniek op Bio-beurs

Mechanisatie en techniek zijn voor de biologische landbouw belangrijke onderdelen. Ook de biologische sector ontwikkelt nieuwe (teelt)technieken en integreert in hoog tempo nieuwe technologische oplossingen. Veel bedrijven tonen innovaties tijdens de Bio-beurs in de BioMechaTech-hal.

Machines+en+techniek+op+Bio%2Dbeurs
© Einböck

De Bio-beurs in Zwolle is een begrip in de biologische land- en tuinbouw. Vorig jaar trok de beurs ruim 9.100 bezoekers, waarvan 4.000 boeren en tuinders. Het gaat zowel om biologische boeren als gangbare boeren met omschakelinteresse.

Reesink Agri in Apeldoorn staat nu voor het vierde jaar met machines op de Bio-beurs. Het distributiebedrijf toont in de BioMechaTech-hal onder meer de Chopstar-Twin, een nieuwe schoffeltechniek van Einböck. In plaats van schoffelelementen tussen de rijen te laten werken, is de Chopstar-Twin ontwikkeld om bovenover de rijen langs te gaan.

'Het voordeel is dat het schoffelen nu dichter langs de rijen met plantjes kan', zegt Christiaan Borkus van Reesink Agri.

Reesink Agri laat op de Bio-beurs ook de Aerostar-Exact wiedeg van Einböck zien. De Oostenrijkse fabrikant presenteerde op Agritechnica een nieuw elektronisch systeem voor een nog nauwkeuriger werkdiepte-instelling van de wiedeg. 'De hoogtesensoren zijn nog in ontwikkeling en zijn niet op de beurs in Zwolle te zien', zegt Borkus.

Van het merk Bergmann toont Reesink Agri de M 1080, een 8-tons meststrooiers. De modellen uit de M-serie mestverspreiders zijn voorzien van vier verticale walsen. De conische stalen bovenbouw zorgt voor een goede toevoer van het product naar de walsen. De messen zijn van gehard staal en gemonteerd op de vijzelwindingen en verkleinen het te strooien materiaal nauwkeurig, zodat het snel en gelijkmatig verteert.

De machine is leverbaar met een enkel-as en een toelaatbaar gewicht van 8 tot 12 ton of een tandem-as met een toelaatbaar gewicht van 8 tot 24 ton. Het laadvolume varieert van 6,8 tot 24 kuub.

Lifestyleproducten

De BioMechaTech-hal op de Bio-beurs was er voor het eerst in 2018. Ook het onderdeel Pureness, exclusief voor gecertificeerde beauty- en lifestyleproducten, werd voor het eerst in 2018 geïntroduceerd.

Daarnaast is er op de Bio-beurs een inhoudelijk programma met een groot aantal workshops, verspreid over de twee beurdagen. Hier kunnen bezoekers hun kennis over biologisch vergroten en verdiepen.

In het programma is altijd extra aandacht voor omschakelen, startende ondernemers en de laatste ontwikkelingen in onderzoek. De thema's van 2020 gaan over integrale verduurzaming, nieuwe biologische wetgeving, biodiversiteit en klimaatmaatregelen, kringlooplandbouw, verbinding boer en consument, smart farming en gezonde leefstijl.

De Bio-beurs in de IJsselhallen in Zwolle is dit jaar op woensdag 22 en donderdag 23 januari. Vorig jaar waren 260 standhouders op de beurs aanwezig. Dit jaar zijn dat er ruim 300. De beurs wordt sinds 2015 georganiseerd door Bionext en Libéma.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer