Gouden tip op Biobeurs

In de Zwolse IJsselhallen ging woensdag de jaarlijkse Biobeurs van start. Naast stands van de bekende biologische producenten en groothandelaren, is er ook een Streekplein waar kleinere producenten zich presenteren.

Maria van Boxtel van Van Eigen Erf benadrukt het belang van het Streekplein. 'Hier kunnen kleinere producenten aan bijvoorbeeld groothandels laten zien en proeven wat ze in huis hebben aan eigen producten. Het gaat dan ook om boerenbedrijven die qua productie een grotere bestelling goed aan kunnen.'

Standhouders op het Streekplein zijn bijvoorbeeld biologische pluimveehouderij De Lankerenhof en Haneman Biofruit. Voorwaarde voor een geslaagde beurs is volgens Maria van Boxtel dat de producenten zelf aanwezig zijn bij hun eigen stand.

'Het publiek dat deze producten koopt, wil graag het verhaal horen achter de melkproducten, het fruit of het vlees. Dat is ook wel de gouden tip voor boeren die zelf hun eigen product willen vermarkten: zorg dat je verhaal goed is en zet bij wijze van spreken je eigen hoofd op de kaas. Dat spreekt het publiek aan.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer