Geitenkefir uit Stolwijk landelijk verkrijgbaar

De geitenkefir uit Stolwijk ligt sinds afgelopen weekend in de schappen van Ekoplaza. Geitenhouder Mart-Jan de Jong presenteerde met trots zijn product tijdens de Biobeurs.

Geitenhouder De Jong is blij dat hij de deal met biologische groothandel Udea nog vlak voor de Biobeurs kon afronden. 'De reacties op de beurs waren erg enthousiast en dan is het ook fijn om bezoekers te kunnen vertellen waar ze de kefir kunnen kopen.'

De landelijke afzet betekent voor De Jong natuurlijk ook meer productie. Maar daar voorziet hij geen probleem. 'We hebben op de boerderij een ruimte ingericht voor de kefirproductie en daar zouden we nog kunnen groeien. Voorlopig beperken we ons tot een beperkte hoeveelheid. En bekijken eerste eens rustig of deze stap wel bij ons past.'

Glimmende geitenhouder

De kefir van boerderij de Bonte Weide is gemaakt van niet-gehomogeniseerde rauwe biologische melk. En tijdens de Biobeurs werd het product volgens De Jong door bezoekers vooral geprezen voor de smaak en zachtheid. 'Natuurlijk hoop je vooraf dat je positieve opmerkingen krijgt. Maar van zoveel mooie reacties, daar ga je als geitenhouder gewoon van glimmen!'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  8° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -3°
  10 %
 • Woensdag
  6° / -6°
  10 %
Meer weer