Rassen Agrico winnen prijs op Biobeurs

Aardappelcoöperatie Agrico nam deel aan de Biobeurs in Zwolle. Tijdens de Bio-productverkiezing wonnen de 'next generation' rassen van Agrico de tweede prijs.

Rassen+Agrico+winnen+prijs+op+Biobeurs
© Eigen Foto

Tijdens de beurs etaleerde Agrico haar rassen die vooral geschikt zijn voor biologische teelt. De rassen Twinner, Twister, Alouette, Carolus en Levante maken deel uit van het pakket 'next generation' rassen. Die kenmerken zich door een phytophthora-resistentie en goede consumptiekwaliteiten.

Deze toekomstgerichte rassen werden onderscheiden bij de verkiezing van 'het biologisch product 2019'. Biologische groothandel Udea brengt deze rassen op de markt onder het label Puur NL en won hiermee de tweede plaats.

Belang rassen

De aardappels worden verpakt door Leo de Kock, een dochteronderneming van Agrico, die de prijs mee in ontvangst mocht nemen. Agrico-teler Annewillem Maris lichtte tijdens de productverkiezing het belang van deze rassen voor de sector toe.

Ook op andere vlakken investeert Agrico in ontwikkeling en kwaliteit. Het onlangs vernieuwde researchcentrum en het op 15 februari te openen kwaliteitscentrum zijn hier voorbeelden van.

Maaltijdpakketten

Leo de Kock presenteerde zijn nieuwe volledig biologische maaltijdpakketten. De tot voorheen in aardappelverpakkingen gespecialiseerde onderneming en voorloper in kleinverpakkingen ziet hiervoor kans in de markt.

Afgelopen december zijn een smaakvolle winterse erwtensoep en pompoensoep geïntroduceerd. Bij voldoende vraag wordt in de loop van 2019 het assortiment uitgebreid en afgewisseld met andere maaltijdpakketten op basis van de seizoenen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  13° / 8°
  70 %
 • Woensdag
  12° / 8°
  50 %
 • Donderdag
  14° / 7°
  50 %
Meer weer