FloraHolland stapt over op duurzame stroom

Bloemenveiling Royal FloraHolland koopt met ingang van dit jaar alleen nog duurzaam opgewekte stroom in.

FloraHolland+stapt+over+op+duurzame+stroom
© FloraHolland

Het is de eerste stap van de bloemenveiling naar CO2-neutraal energieverbruik in 2025. Het bedrijf start in januari in Eelde met de eerste grootschalige aanleg van zonnepanelen op daken van de gebouwen. Daarna volgen de vestigingen in Rijnsburg, Aalsmeer en Naaldwijk.

FloraHolland heeft verder plannen om aardwarmte af te nemen van de tweede warmtebron van Trias Westland. Volgens planning is de warmtebron, op 2,3 kilometer diepte, in de tweede helft van dit jaar operationeel. Met deze veranderingen wil de veiling de CO2-footprint zo veel mogelijk verlagen.

Vier ambities

Het CO2-neutrale energieverbruik is een van de vier duurzaamheidsambities van FloraHolland. Milieuregistratie en -certificering is een ander. Leden en niet-leden die bloemen en planten aanvoeren op de marktplaats, worden hiertoe verplicht.

De invoering gebeurt stapsgewijs: voor het eind van dit jaar is digitale milieuregistratie voor alle aanvoerders een noodzaak en voor eind 2021 moeten telers een milieucertificaat hebben. FloraHolland gaat ook het eenmalig gebruik van plastic verpakkingen terugdringen en verzamelt uit duurzaamheidsoogpunt bewijs over het nut van groen in en om gebouwen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer