FloraHolland+start+loyaliteitsproef+rozenkwekers
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland start loyaliteitsproef rozenkwekers

Royal FloraHolland gaat de loyaliteit van rozenkwekers meten. Daarvoor start in januari 2020 een proef.

De test begint een maand later dan eigenlijk gepland. Het voornemen was om begin deze maand de aftrap te doen, maar de bloemenveiling heeft de opzet van de proef aangescherpt waardoor er een vertraging heeft plaatsgevonden.

Het idee van de proef is om 'trouwe' telers te belonen met een gunstigere plek in het veilschema van de klok. Dat geldt voor rozenkwekers die via de klok en die direct aanvoeren op basis van aanvoerprognoses.

Ook direct telt mee

In de oorspronkelijke opzet van de test werden alleen kwekers beloond die regelmatig via de klok aanvoeren. 'Dat past niet meer in de strategie van FloraHolland. Wij willen zowel aanvoerders voor de klok als telers die direct leveren voor hun trouwheid belonen', zegt een woordvoerder van de bloemenveiling. De aanpassing is gedaan in samenspraak met de FloraHolland productcommissie roos en het regieteam 'Kracht van de Klok'.

'Als definitie voor loyaliteit houden we regelmatige aanvoer op de klok als primair instrument of incidentele klokaanvoer op basis van opgegeven prognoses voor kwekers die direct aanvoeren met volledige afrekening via FloraHolland aan', legt de woordvoerder uit.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  27° / 18°
  70 %
 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
Meer weer