Omzet+landbouwdivisie+Krone+stijgt+bijna+9+procent
Nieuws
© Tienke Wouda

Omzet landbouwdivisie Krone stijgt bijna 9 procent

De omzet van de landbouwdivisie van machine- en trailerfabrikant Krone steeg het afgelopen boekjaar met 8,9 procent.

Krone realiseerde in de divisie landbouwmachines in het boekjaar 2018/2019, dat eindigde op 31 juli, een totale omzet van 698,1 miljoen euro. De sterkste individuele markt voor landbouwmachines was Duitsland met een aandeel van 28 procent. De West-Europese markten hadden een gezamenlijk aandeel van 35,6 procent, Oost-Europa kwam uit op 8,9 procent, terwijl de overige markten uitkwamen op 11,7 procent.

In het productprogramma voerde Krone consequent de strategische uitbreiding van de modellenseries door evenals de facelift van reeds bestaande modellen. Tot de hoogtepunten van het afgelopen boekjaar behoorden dan ook de nieuwe ronde balenpersen VariPack Plus en Comprima Plus, de Swadro TC 1370 alsmede een veelvoud aan nieuwe maaiers waaronder de EasyCut F 400 CV Fold met zwenkbare maaibalk.

Toenemende vraag

Ook op het gebied van digitalisering en datamanagement zette Krone vastberaden haar strategie voort en werden er diverse noviteiten gepresenteerd. Om ook in de toekomst aan de toenemende vraag naar landbouwmachines te kunnen voldoen investeerde Krone ook in Spelle in moderne metaalbewerkingsmachines zoals bijvoorbeeld robot gestuurde CNC-terminals.

De totale omzet van het bedrijf nam iets toe van 2,1 miljard euro in het boekjaar 2017/2018 naar 2,24 miljard euro dit boekjaar, dit ondanks de deels moeilijke omstandigheden in de sectoren landbouwmachines en trailerbouw.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  18° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  60 %
 • Woensdag
  16° / 7°
  50 %
Meer weer