Krone heeft vertrouwen in 2019

De voederwinningsdemonstratie van Krone trok vorige week in Dronten weer honderden belangstellenden. Naast machines die al jaren lang hun kwaliteit hebben bewezen, waren er ook relatief nieuwe ontwerpen te bewonderen.

Verkoopmanager Ad van den Hurk is blij dat er ook bij deze demonstratie weer tal van machines aanwezig zijn die door boeren en loonwerkbedrijven worden gebruikt. ‘De machines die hier rijden zijn al in het bezit van boeren. En de chauffeurs kunnen meteen hun praktijkervaringen delen met de bezoekers die vragen hebben. ’

Nieuwe hakselaar

In Dronten waren een aantal nieuwe machines te bewonderen. Vooral de nieuwe Big X hakselaar trok veel belangstelling. ‘Wij zijn pas 15 jaar geleden met hakselaars begonnen en met de Big X 680 staat hier de vierde generatie hakselaars van Krone.

Hij heeft een brede hakseltrommel en is uitgevoerd met een onafhankelijk verende achteras. Design speelt tegenwoordig ook best een rol bij de ontwikkeling van een nieuwe machine. Daarom zijn vrijwel alle panelen van kunststof gemaakt zodat je mooiere ronde vormen kunt maken.’

Veel haspels verkocht

De droge zomer van 2018 heeft volgens Ad van den Hurk doorgewerkt in de verkoop van landbouwmachines. ‘Er zijn natuurlijk erg veel haspels verkocht maar daar staat tegenover dat er minder andere machines de deur uit zijn gegaan. Maar als ik kijk naar de eerste helft van 2019 en de verwachtingen voor de rest van het jaar, dan verwacht ik weer een normaal jaar qua omzet.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer