Krone+ZX%2Dopraapwagens+krijgen+update
Nieuws
© Eigen Foto

Krone ZX-opraapwagens krijgen update

Krone heeft de ZX-opraapwagen verder doorontwikkeld. De vernieuwde snijrotor zorgt voor een nog betere snijkwaliteit.

Steeds meer wisselende oogstomstandigheden stellen de loonwerker en landbouwer voor een uitdaging om altijd een goede snijkwaliteit te kunnen garanderen. Krone reageert op deze groeiende vraag door de licht trekkende snijrotor van de RX- en ZX-serie opraap- en doseerwagens verder door te ontwikkelen.

Zo zijn de meenemers op de rotortanden uit een slijtvaste Hardox staal gemaakt. De punt van de meenemer is asymmetrisch gemaakt, wat betekend dat de punt uit het midden staat.

Meenemers

Daarnaast zijn de meenemers verbreed van 17 naar 22 millimeter, wat de ruimte tussen het mes en de meenemer verkleind. Hierdoor zal de snijkwaliteit in variërende omstandigheden nog eens worden verbeterd. Dit wordt bevestigd door praktijkervaringen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zondag
  9° / 4°
  50 %
 • Maandag
  8° / 3°
  50 %
Meer weer