Krone Groep realiseert opnieuw omzetrecord

De Krone Groep realiseerde in boekjaar 2017/2018 een omzetrecord van 2,1 miljard euro, ruim boven de 1,9 miljard euro van een jaar eerder. Dit ondanks de moeilijke omstandigheden in de industrie van sommige landbouwmachines en bedrijfsvoertuigen.

Krone+Groep+realiseert+opnieuw+omzetrecord
© Hendrik Begeman

Krone genereerde 582,9 miljoen euro aan binnenlandse verkoop, wat overeenkomt met een stijging van 67,4 miljoen euro (13,1 procent). De bedrijfsvoertuigen waren goed voor 67,4 procent van de binnenlandse verkoop en 32,6 procent voor het segment landbouwmachines.

De buitenlandse omzet van Krone bedroeg 1,5 miljard euro. In vergelijking met het voorgaande jaar betekent dit een stijging van iets minder dan 171 miljoen euro (12,4 procent). Bijna 71 procent van de buitenlandse verkoop werd gegenereerd in het segment bedrijfsvoertuigen en 29 procent in landbouwtechniek. Met 72,7 procent bleef het buitenlandse aandeel van de verkopen op ongeveer hetzelfde niveau als in het voorgaande jaar.

Landbouwmachines

Met landbouwmachines behaalde Krone in boekjaar 2017/2018 een totale omzet van 642,3 miljoen euro, een stijging van ruim 10 procent in vergelijking met het voorgaande jaar. De sterkste markt is Duitsland met een aandeel van bijna 30 procent. De West-Europese markt komt uit op 35 procent, Oost-Europa 11,4 procent, Noord-Amerika 11,9 procent en de andere landen 12 procent.

Directeur Bernard Krone is zeer tevreden over het verloop van boekjaar 2017/2018. 'De hernieuwde verkoopstijging is het bewijs dat onze strategie werkt. Een pluspunt is dat wij als een middelgroot familiebedrijf snel, flexibel en innovatief handelen. Met een eigen vermogen van meer dan 47 procent hebben we een solide financiële kracht die ons ruimte biedt voor verdere innovatie en dus duurzame groei.'

Verkoopnetwerk

In het afgelopen boekjaar stelde de Krone-groep in totaal 4.897 mensen te werk (vorig jaar: 4.497). Redenen voor uitbreiding van het personeelsbestand, zijn de uitbreiding van bedrijfsactiviteiten en de uitbreiding van het eigen verkoopnetwerk. Het investeringsvolume van de Krone Groep in het afgelopen boekjaar bedroeg 67 miljoen euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  7° / 3°
  80 %
 • Donderdag
  9° / 5°
  80 %
 • Vrijdag
  10° / 6°
  20 %
Meer weer