FDF in hoger beroep, acties uitgesteld

Farmers Defence Force gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter. Die bepaalde vanochtend dat boeren woensdag mogen actievoeren, maar dat zij geen distributiecentra voor supermarkten mogen platleggen. FDF heeft besloten voorlopig van acties af te zien bij leden van CBL.

FDF+in+hoger+beroep%2C+acties+uitgesteld
© Nieuwe Oogst

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) spande het kort geding aan om de acties van FDF vlak voor de kerst te voorkomen. Er zouden acties worden gevoerd bij supermarkten en distributiecentra, al is nooit gecommuniceerd wat die acties zouden inhouden.


Het bestuur onder leiding van Mark van den Oever van FDF geeft in een kort statement aan de zaak aan een hogere rechter voor te leggen. Het is nog niet duidelijk wanneer dat gaat gebeuren. Zolang er geen nieuwe uitspraak van de rechter is, roept FDF aangesloten boeren op om af te zien van actie bij de leden van CBL.

Het is onduidelijk of FDF wel acties laat doorgaan die niet bij de distributiecentra of supermarkten staan gepland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 4°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer