FDF+in+hoger+beroep%2C+acties+uitgesteld
Nieuws
© Nieuwe Oogst

FDF in hoger beroep, acties uitgesteld

Farmers Defence Force gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter. Die bepaalde vanochtend dat boeren woensdag mogen actievoeren, maar dat zij geen distributiecentra voor supermarkten mogen platleggen. FDF heeft besloten voorlopig van acties af te zien bij leden van CBL.

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) spande het kort geding aan om de acties van FDF vlak voor de kerst te voorkomen. Er zouden acties worden gevoerd bij supermarkten en distributiecentra, al is nooit gecommuniceerd wat die acties zouden inhouden.


Het bestuur onder leiding van Mark van den Oever van FDF geeft in een kort statement aan de zaak aan een hogere rechter voor te leggen. Het is nog niet duidelijk wanneer dat gaat gebeuren. Zolang er geen nieuwe uitspraak van de rechter is, roept FDF aangesloten boeren op om af te zien van actie bij de leden van CBL.

Het is onduidelijk of FDF wel acties laat doorgaan die niet bij de distributiecentra of supermarkten staan gepland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
 • Maandag
  24° / 15°
  60 %
Meer weer