Dijkhuizen: basis gelegd voor stikstofovereenkomst

Er zou tijdens het ontbijt maandagochtend op het Catshuis tussen het Landbouw Collectief, premier Mark Rutte en landbouwminister Carola Schouten een stikstofdeal zijn gesloten. 'Er is een basis gelegd voor een overeenkomst', stelt voorzitter Aalt Dijkhuizen. Het Landbouw Collectief heeft dit nog niet bevestigd, maar overlegt op dit moment over het voorliggende plan.

Dijkhuizen%3A+basis+gelegd+voor+stikstofovereenkomst
© Floris Heuer

Nadat het Landbouw Collectief had geklaagd dat het kabinet boeren buitenspel zet, werd de organisatie uitgenodigd voor een ontbijt op het Catshuis.'We hebben een goed gesprek gehad', zei Dijkhuizen na afloop van dat ontbijt tegen het ANP. 'Er is een overeenkomst in de maak.'


De organisatie sprak met het kabinet over stikstofmaatregelen en vooral over de voorwaarden van het collectief om hierover door te praten met Schouten. De voorzitter spreekt maandagmiddag met de dertien organisaties die lid zijn van het Landbouw Collectief.

Geplande acties

Dat doet Dijkhuizen om te 'kijken of we tot een overeenstemming kunnen komen'. Het Landbouw Collectief wil snel laten weten of het gesprek invloed heeft op bijvoorbeeld de geplande acties van woensdag. Die worden aangestuurd door Farmers Defence Force (FDF).

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer