Elke+varkenshouder+betaalt+in+2020+mee+aan+onderzoek
Nieuws
© Eigen Foto

Elke varkenshouder betaalt in 2020 mee aan onderzoek

De Algemeen Verbindend Verklaring die de POV in juli aanvroeg bij het ministerie van LNV voor de financiering van onderzoek en innovatie is goedgekeurd. Vanaf 2020 betalen alle Nederlandse varkenshouders daaraan mee.

Tijdens de algemene ledenvergadering maandag 29 november stemden de leden van de POV in met de AVV voor de onderzoeksagenda varkenshouderij. Het gaat om de uitvoering van 12 projecten waarvoor in 2020 338.000 euro is begroot.

Heffing voor eenieder gelijk

De heffing wordt berekend op basis van de nge-systematiek per diersoort dat een varkenshouder heeft. Voor leden van de POV en niet-leden is dat gelijk. De bijdrage aan onderzoek en innovatie komt bij POV-leden als een apart bedrag op de contributienota.

Niet POV-leden ontvangen daarvoor een aparte factuur.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  15° / 9°
  50 %
 • Zaterdag
  14° / 9°
  90 %
 • Zondag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer