LTO+en+POV+schuiven+niet+aan+voor+lunch+bij+Rutte
Nieuws
© Dirk Hol

LTO en POV schuiven niet aan voor lunch bij Rutte

LTO Nederland en Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) nemen niet deel aan de lunch met premier Mark Rutte en landbouwminister Carola Schouten op het Catshuis.

LTO, POV, Agractie en Farmers Defence Force werden gisterenavond laat alsnog uitgenodigd door de premier om deel te nemen aan het overleg over de stikstofaanpak. Eerder waren daarvoor al een tiental individuele boeren uitgenodigd.


Het in eerste instantie niet uitnodigen van belangenorganisaties en actiegroepen zorgde ervoor dat woensdag op initiatief van Agractie een stoet boeren met hun trekkers naar het Catshuis trok. Premier Rutte en minister Schouten, net afkomstig uit de persconferentie over de stikstofmaatregelen, mengden zich bij de ingang van het Catshuis onder de demonstranten. Op zijn uitnodiging ging een vijftal boeren alsnog mee naar binnen.

Weer

 • Maandag
  19° / 9°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer