Brede+weersverzekering+klantvriendelijker
Nieuws
© Ulco Wesselink

Brede weersverzekering klantvriendelijker

De brede weersverzekering gaat met ingang van 2020 veranderen. De assurantiebelasting van 21 procent gaat er af en de schadedrempel gaat van 30 naar 20 procent.

Landbouwminister Carola Schouten heeft dat in de Staatscourant aangekondigd. Het gaat om aanpassingen die zij al eerder bekendmaakte. De publicatie in de Staatscourant is de formele bevestiging.

Door de brede weersverzekering vrij te stellen van assurantiebelasting betalen boeren straks een lager bedrag voor de verzekering van gewassen. De lagere schadedrempel zorgt er voor dat de verzekeraar bij financiële schade eerder moet uitkeren. Beide aspecten kunnen zorgen voor een grotere deelname aan de brede weersverzekering.

Goede voorwaarden

LTO Nederland, NAV en de verzekeraars die de brede weersverzekering aanbieden, hebben hier lang voor gestreden. Vooral door de veranderende weersomstandigheden is het van belang dat boeren en tuinders met goede voorwaarden een verzekering kunnen afsluiten om inkomensverliezen te beperken.


De regeling treedt met ingang van 1 januari 2020 in werking. Via de Gecombineerde Opgave kunnen ondernemers van 1 maart tot en met 15 mei 2020 subsidie aanvragen voor de percelen die ze in 2020 willen verzekeren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
Meer weer