Roep om klimaatadaptatie

AgriVer, aanbieder van brede weersverzekeringen, vindt dat gewastelers in hun bedrijfsvoering meer kunnen doen om de gevolgen van weersextremen te beperken.

Roep+om+klimaatadaptatie
© William Hoogteyling

'Gewastelers moeten hun bedrijf beter inrichten op het verlagen van de risico's die te maken hebben met extreme weersomstandigheden. De klimaatverandering is nu eenmaal een feit en eigenlijk is er in de huidige landbouw nog te weinig aandacht voor het aspect klimaatadaptatie', vindt directeur Marien Boersma van AgriVer.

Hij reageert op de aangepaste voorwaarden die de verzekeraar heeft doorgevoerd bij de brede weersverzekering voor 2019. Belangrijkste wijziging is de differentiatie bij AgriVer in de premies per gewas en per regio.

Op maat

'Wij bieden de mogelijkheid om een verzekeringsproduct op maat samen te stellen', legt Boersma uit. 'Gewastelers kunnen de risico's verzekeren die zij belangrijk vinden en eventueel andere risico's met een hoger eigen risico tegen premiekorting daarin meenemen.'

AgriVer stelt zich als verzekeraar volgens Boersma tot doel om de brede weersverzekering eerlijk en betaalbaar te houden. 'Met onze differentiatie willen we voorsorteren op verstandige klimaatadaptatie door gewastelers en maatregelen stimuleren die de gevolgen van het veranderende klimaat beperken.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer