Roep+om+klimaatadaptatie
Nieuws
© William Hoogteyling

Roep om klimaatadaptatie

AgriVer, aanbieder van brede weersverzekeringen, vindt dat gewastelers in hun bedrijfsvoering meer kunnen doen om de gevolgen van weersextremen te beperken.

'Gewastelers moeten hun bedrijf beter inrichten op het verlagen van de risico's die te maken hebben met extreme weersomstandigheden. De klimaatverandering is nu eenmaal een feit en eigenlijk is er in de huidige landbouw nog te weinig aandacht voor het aspect klimaatadaptatie', vindt directeur Marien Boersma van AgriVer.

Hij reageert op de aangepaste voorwaarden die de verzekeraar heeft doorgevoerd bij de brede weersverzekering voor 2019. Belangrijkste wijziging is de differentiatie bij AgriVer in de premies per gewas en per regio.

Op maat

'Wij bieden de mogelijkheid om een verzekeringsproduct op maat samen te stellen', legt Boersma uit. 'Gewastelers kunnen de risico's verzekeren die zij belangrijk vinden en eventueel andere risico's met een hoger eigen risico tegen premiekorting daarin meenemen.'

AgriVer stelt zich als verzekeraar volgens Boersma tot doel om de brede weersverzekering eerlijk en betaalbaar te houden. 'Met onze differentiatie willen we voorsorteren op verstandige klimaatadaptatie door gewastelers en maatregelen stimuleren die de gevolgen van het veranderende klimaat beperken.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  34° / 20°
  10 %
 • Maandag
  35° / 21°
  10 %
 • Dinsdag
  34° / 21°
  10 %
Meer weer