Belgen+onder+voorwaarden+over+op+brede+weersverzekering
Nieuws
© Twan Wiermans

Belgen onder voorwaarden over op brede weersverzekering

De Belgische beroepsorganisatie voor landbouwers en tuinbouwers wil onder voorwaarden een brede weersverzekering invoeren zoals ook in Nederland wordt aangeboden. Dat heeft voorzitter Sonja De Becker onlangs gemeld in het ledenblad Boer&Tuinder.

België werkt nu met een Rampenfonds waarmee oogst- en teeltschade worden vergoed. Maar de overheid wil dit fonds stopzetten en overstappen op een brede weersverzekering. De Boerenbond gaat akkoord, als een aantal voorwaarden wordt voldaan.

'Wij zijn als sector bereid de omslag te maken naar een verzekeringssysteem, maar we vragen dan wel dat ook alle regeringspartijen bereid zijn deze verandering op een correcte en haalbare manier te ondersteunen', zegt De Becker. 'Voor ons blijft het essentieel dat de uitfasering van het huidige systeem en de invoering in het verzekeringssysteem geleidelijk gebeurt en er tussenin geen gaten vallen waardoor onze boeren in de kou blijven staan.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  25° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 13°
  10 %
 • Zondag
  27° / 19°
  10 %
Meer weer