Stalbezetters gaan in hoger beroep

Minstens een aantal stalbezetters gaat in hoger beroep tegen de straf die zij vorige week kregen opgelegd door de politierechter in Den Bosch. Dat laat advocaat Juanita van Lunen weten.

Stalbezetters+gaan+in+hoger+beroep
© John Claessens

Vorige week kregen 67 stalbezetters een straf opgelegd van 300 euro en twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van twee jaar. Van Lunen stond zeventien van de 67 verdachten bij. 'Van hen heeft een aantal mij gevraagd om in hoger beroep te gaan. Of iedereen in hoger beroep gaat, is nog niet te zeggen. Iedere verdachte moet daarover zelf een beslissing nemen.'


Van Lunen kan nog niet zeggen waarom de activisten in hoger beroep gaan. Op de uitspraak door de politierechter werd vanuit de sector vorige week met gemengde gevoelens gereageerd. Enerzijds kwam de politierechter met een hele duidelijke veroordeling. De activisten werden op alle punten in het ongelijk gesteld.

Straf

Over de straf zelf is echter onbegrip. Zowel LTO als POV vinden dat 300 euro boete geen afschikwekkende werking heeft. De POV gaat in overleg met het ministerie van Justitie en wil dat de straffen voor stalbezettingen omhoog gaan. In hoger beroep moeten de activisten voor het Gerechtshof verschijnen. Het ligt voor de hand dat deze zaak ook in Den Bosch wordt gevoerd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  20 %
 • Zaterdag
  9° / 5°
  60 %
Meer weer