Eenden dood na actie Vlaamse dierenactivisten

Meer dan 180 eenden zijn in een foie gras-boerderij in het West-Vlaamse Bekegem gestorven door stress. Die werd veroorzaakt door een bezetting van dierenactivisten, meldt de pluimveehouder.

Eenden+dood+na+actie+Vlaamse+dierenactivisten
© Fotografie Twan Wiermans

Zaterdag bezetten ongeveer veertig dierenrechtenactivisten de boerderij, waarbij een aantal zich vastgeketende aan kooien met eenden. Ze protesteerden daarmee tegen de leefomstandigheden van de eenden, waarvan de lever wordt vetgemest voor de delicatesse foie gras.


'Maar eenden zijn erg stressgevoelig', vertelt de pluimveehouder. 'Als er dan een zootje ongeregeld in witte pakken, met veel lawaai en met gsm-camera's in de aanslag de stal binnenvalt, gaan de dieren in shock. Voor hen is dat een enorm bedreigende situatie die bovendien erg lang duurde. Sommigen wilden de eenden zelfs aaien. Ik wist al snel dat de stal zo goed als verloren zou zijn en kijk, ondertussen zijn al 180 dieren gestorven.'

De boerderij is de laatste foie-gras-producent in Vlaanderen en moet in 2023 de deuren sluiten. De activisten wilden niet zo lang wachten en eisten onmiddellijke sluiting.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 11°
  5 %
 • Woensdag
  22° / 12°
  5 %
 • Donderdag
  20° / 15°
  20 %
Meer weer