CEMA%2Dbarometer%3A+recessie+landbouwmachine%2Dindustrie
Nieuws
© Han Reindsen

CEMA-barometer: recessie landbouwmachine-industrie

De landbouwmachine-industrie in Europa bevindt zich in recessie. De algemene bedrijfsklimaatindex van de sector gaat in oktober nog verder achteruit, blijkt uit de CEMA-barometer.

Vaststellen van de barometer door de Europese vereniging voor de landbouwmachine-industrie CEMA gebeurt maandelijks door de stemming te peilen onder circa 120 bedrijven in negen landen. Het negatieve bedrijfsklimaat doet zich voor in alle segmenten.

Fabrikanten van akkerbouwproducten en veeteeltapparatuur lijken in het bijzonder getroffen te zijn. Bijna de helft van de bedrijven verwacht een verdere daling van het aantal inkomende orders. Een vertraging van de dalende trend is niet in zicht.

Verenigd Koninkrijk

Uit de enquête blijkt dat vooral de vooruitzichten in het Verenigd Koninkrijk slecht zijn en de bedrijven een nieuw dieptepunt hebben bereikt. Frankrijk is de enige positieve uitzondering. Een meerderheid van de Franse deelnemers aan de enquête verwacht omzetstijgingen.

Frankrijk is het enige Europese land waar de bedrijven melden dat de dealervoorraden aan nieuwe machine momenteel niet boven het gemiddelde van de afgelopen drie jaar ligt. De hoogste bovengemiddelde voorraden met nieuwe machines zijn te vinden in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
 • Maandag
  24° / 15°
  60 %
Meer weer