Agrarische+machine%2Dindustrie+heeft+het+moeilijk
Nieuws
© Deutz-Fahr

Agrarische machine-industrie heeft het moeilijk

De bedrijfsklimaatindex van de Europese agrarische machine-industrie heeft een neergaande lijn te pakken en zit op het lage niveau van 2016.

Dat blijkt uit de Business Barometer van juli 2019 van de CEMA, de Europese vereniging voor de landbouwmachine-industrie. CEMA doet maandelijks onderzoek onder 120 bedrijven in negen Europese landen. De algemene bedrijfsklimaatindex van de landbouwmachinesector in Europa verslechterde in juli aanzienlijk, blijkt uit het rapport van de vereniging. Dat geldt voor alle segmenten, behalve gazon, tuin en gemeentelijke apparatuur.

Als gevolg van de hernieuwde verslechtering van de huidige activiteiten en de toekomstverwachtingen, bevindt de bedrijfsklimaatindex zich op het lage niveau van 2016. Van hoge ordervolumes is geen sprake meer.

Slechte vooruitzichten

Uit de enquête onder Europese machinefabrikanten blijkt dat ondernemers in het Verenigd Koninkrijk te kampen hebben met de slechtste vooruitzichten. Ook de toekomstverwachtingen in Duitsland zijn laag. De ondernemers uit Frankrijk, Spanje, Italië en Zwitserland zijn het meest positief. Het aantal nieuwe orders in Frankrijk en Italië lijkt echter ook af te nemen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 13°
  60 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  13° / 10°
  50 %
Meer weer