Machinefabrikanten+ontvangen+minder+orders
Nieuws
© Han Reindsen

Machinefabrikanten ontvangen minder orders

Machinefabrikanten moeten in de nabije toekomst rekening houden met een dalend aantal orders. Dat blijkt uit een bericht van Cema, de Europese koepelorganisatie van fabrikanten van trekkers en landbouwmachines.

Cema houdt een index bij van de actuele marktsituatie. In negen Cema-landen vulden 140 managers daarvoor een enquête in. De index daalt voor het eerst sinds afgelopen najaar naar een waarde van 15 punten. Een waarde van 0 punten (de situatie in 2017) betekent dat de negatieve en positieve verwachtingen in evenwicht zijn. Begin 2018 was met een index van 60 punten sprake van een positieve piek.

Op dit moment zijn de ordeportefeuilles van de machinefabrikanten nog goed gevuld. De index van 15 punten heeft vooral te maken met de minder goede verwachtingen. Het aantal nieuwe orders neemt af. Het beeld verschilt per soort machine en per land.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 13°
  60 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  13° / 10°
  50 %
Meer weer